Cupcakes med regnbuefrosting!

Cupcakes er for alle. Hva med disse fargeglade herlighetene?

Disse er både søte og gode, og med den herlige vaniljefrostingen på toppen smaker de himmelsk- enten det skal bakes til fest, parade eller dessert.

Denne oppskriften gir ca. 8 cupcakes og er en liten oppskrift. Husk at forskjellen på cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcakes anses mer som en kake i porsjonsform.


Oppskrift på cupcakes:
ca. 8 stk

1 egg
0,75 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
50g smør
1 dl melk
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Til denne oppskriften trenger du muffinsformer og gjerne muffinsbrett for å sikre lik størrelse og høyde. Sett ovnen på 200 grader.

Slik gjør du:
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør inn smeltet smør og melk. Bland inn mel og bakepulver og rør det i eggedosisen, litt etter litt.

Sett muffinsformene i muffinsbrett og hell røren i formene til de dekker ca. halve formen. Stekes midt i ovnen til de er gylne, ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist før du skjærer av "toppen" på muffinsen (dette for at det skal være lettere å lage fine ringer med frosting etterpå).

Oppskrift på vaniljefrosting:
120g usaltet smør
400g melis
2-3 ss melk
2 ts vaniljeekstrakt (eller frøene fra en halv vaniljestang)
Fruityfriendly superfood matpulver: Beetroot, Turmeric og Blå spirulina.

Lag frostingen ved å piske sammen smør, melis, vaniljeekstrakt og melk. Det skal bli en lett og luftig krem. Ta frem fem skåler og fordel frostingen likt. Ta 1 ts av Beetroot i den ene skålen for å lage rosa, en 1 ts Turmeric i den andre for å lage gul, 1 ts Beetroot og litt Turmeric i den tredje for å lage oransje, 1 ts Blå spirulina i den fjerde for å lage blå og til slutt, 1 ts Blå spirulina og litt Turmeric i den siste skålen for å lage grønn.


Lykke til med regnbuefarger!

Beste hilsen,
Camilla