Fargerike makroner, farget med pulverfarger

Lyst til å lage noen fargerike makroner med pulverfarger? Da må du teste disse!

Oppskrift:

Makroner
170 g melis
130 g finmalt mandelmel (Kjøpes på helsekost butikk)
3 stk eggehviter
80 g sukker
Fruityfriendly pulverfarger (beetroot, blå spirulina, turmeric)

 
Fyll

2 stk egg
100 g melis
200 g hvit sjokolade
100 g smør
Fruityfriendly pulverfarger (pink pitaya og turmeric)


Slik gjør du:

Makroner:
Sikt mandelmel og melis sammen i en bolle. 

Pisk eggehviter stive i en foodprosessor. Tilsett sukker. Pisk til skinnende og glatt konsistens (veldig viktig).

Sikt så på nytt melis- og mandelblandingen over i den stive eggehviten og vend dette i røren forsiktig. Når du har har fått en jevn røre, fordel du den i flere skåler. Start med den ene skålen og bland i det pulveret du vil bruke. Du trenger ikke å bruke mye pulver, så forsøk med 1/2 ts av gangen til ønsket farge. Du kan mikse pulver for å få flere farger (turmeric og beetroot sammen blir feks oransje. Blå spirulina og beetroot blir lilla). Hell røren i en sprøytepose og lag små "femkroninger" av massen på en bakepapir med en rund tyll. Forsett så med neste skål og bland den fargen du ønsker før du gjentar sammen prosedyre på et nytt brett med bakepapir.
 
TIPS: Strø gjerne litt "kakepynt" på makronene før du steker de for å få et morsomt utseende (det smaker også ekstra godt med litt "knas"). Du kan også lage lyse makroner og sikte pulver over makronene.

Makronene skal nå tørke på brettet i 30 minutter før du setter dem inn i ovnen.

Stek dem på midterste rille i 12 minutter. Stekes på 150 grader.

Fyll:

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Smelt smør og ha i hvit sjokolade. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet en times tid om du vil ha perfekt konsistens. Sprøyt krem på en kjeks og legg en annen oppå. Ønsker du farge i kremen kan du tilsette pulverfarger. Start med en 1/2 ts til du oppnår ønsket farge. Rør godt til pulveret er oppløst. 

 

 

Lykke til!

Beste hilsen,
Camilla