Farget cake-pops

 

Lyst til å lage noen kule Cake-Pops? Prøv denne varianten, med kombinasjon av naturlig farget sjokolade og nydelig sprinkles.

Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, eventuelt kakerester hvis du har liggende. Har du ikke kakerester liggende, så kan du lage en enkel sjokoladekake eller rett og slett kjøpe en browniespose på 1-2-3.

 

 

Du trenger:

Kakerester (evt brownies som er laget på 1-2-3!)
100g kremost naturell
1,5 ts vaniljesukker
200g melis
200g hvit sjokolade
1 ts blå Fruityfriendly spirulina pulverfarge
1 ts Fruityfriendly beetroot pulverfarge
Valgfritt kakestrøssel

 

 

Slik gjør du:
1.Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint og rør det inn i ostekremen. Rør det hele godt sammen.
2. Form små kuler av massen til passe størrelse. Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal dyppes i sjokolade.
3. Smelt sjokolade over vannbad, og la den stå på middels varme (skal ikke stivne).
4. Dypp pinnen i den smeltede sjokolade og stikk den 2/3 ned i kulen. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen.
5. Sett kulene tilbake i kjøleskapet.
6. Nå pinnen sitter fast i kulen, skal hele kulen glaseres. Fordel den hvite sjokoladen i tre forskjellige boller. I to av bollene tilsetter du pulverfarge, den ene med blå spirulina pulver og den andre med beetroot pulver.
7. Dypp kulen rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
8. Pynt Cake-Popsene med kakestrøssel eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

 

Lykke til!

 

- Camilla