Fargerik loff

Hva med å lage en loff med vri til søndagslunsjen, eller som tilbehør til elg-gryta en kald vinterdag. Denne loffen er både veldig enkel og veldig god, den kan også fryses. Når du har i matpulver i hele deigen eller deler deigen i to og farger den ene delen så får du et spennende brød, som barna også vil elske.

Oppskrift:

(2 stk)

1 kg hvetemel

1 ts salt

1 pakke gjær, fersk eller tørr (vi har brukt fersk gjær)

7 dl lunkent vann

1-2 ss FruityFriendly naturlig matpulver

Slik gjør du:

Kjør hvetemel, salt (og evt tørrgjær) i bakebollen til kjøkkenmaskina med eltekrok. Hvis du bruker fersk gjær smulder du den opp i det lunka vannet før du heller det i bakebollen sammen med mel og salt. Matpulveret blandes i vannet sammen med evt gjær. HUSK å dele vann og deig om du skal ha to farger. Elt deigen på lav hastighet i ca 10 min. Deigen er litt løs i starten, men tykner mot slutten av eltingen.

Ta ut eltekroken, del opp deigen i enten to deler eller fire deler – hvor mye du vil farge velger du selv. Det må eltes to forskjellige deiger om du velger to-farget brød.


Her har vi brukt Turmeric og Blue Spirulina pulver – det gir en nydelig grønn farge! 

Etter du har delt opp, tilsatt pulver som du vil og eltet, legger du litt plastfolie over deigen(e) og lar de heve en times tid.

Smør så to brødformer på 1,5 liter med smør eller formfett

Dryss et tynt lag med hvetemel på benken eller bordet du skal bake på og hvelv deigen over. Kna sammen litt, og del så deigen i like store deler. Om du har valgt å farge deler av deigen, så deler du den med farge også i to like deler.

Med to-farget loff, har vi brukt kjevle og bakt ut deigene og lagt den fargede deigen oppå den ufargede og rullet de sammen. Men her stå du fritt til å velge hvordan du vil gjøre det og hva slags mønster du har lyst til å prøve. Når brødene er bakt ut legger du de i formene og dekk formene med plastfolie og la de etterheve i ca 30 min.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek loffene på nederste rille i 30-35 minutter, til de blir gyllenbrune på toppen. Ta gjerne en av loffene ut av formen og kakk på undersiden av den. Om det kommer en litt hul lyd er loffene ferdige. Om loffene blir litt mørke på toppen før det har gått 30 min, så kan du skure ned temperaturen litt de siste 10 minuttene. Hvelv loffen ut av formene og legg de på en rist til de er avkjølte.

Loff laget av Turmeric pulver og Blue Spirulina pulver.                  

Velbekomme!

God hilsen,
Mary-janneNet Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods