Matcha-MakronerLa meg friste dere med disse deilige matchamakronene med fyll av lime og eple.

Makronskall:
150 g mandelmel
150 g melis
55 g eggehvite (for deig)
2 ts @fruityfriendly Matchapulver
55 g eggehvite (for marengs)
30 g vann 
150 g sukker

Limekurd:
3 egg
100 ml limejuice
100 g sukker
125 g smør
4 g gelatinplater
Kaldt vann

Limekrem:
1 pk mascarpone
4 dl fløte
0.5 pk søt kondensert melk
Limejuice fra 4 lime
Skall dra 4 lime

Eplefyll:
1 pk eplesyltetøy
4 g gelatinplaterSlik gjør du:

Makronskall:
Mål opp mandelmel og melis. Sil mandelmelet gjennom en sil, det skal være 150 g mandelmel etter at melet er silt. Kjør disse gjennom en miksmaster en liten rund og sil dem sammen. Tilsett eggehvite og matchapulver og bland godt.

Ha eggehviter i en bakebollen til en kjøkkenmaskin, la dem stå klare. Ha så vann og sukker i en kjele og kok opp. IKKE rør underveis. Mål med et sukkertermometer. Når du måler 112° slår du på kjøkkenmaskinen. På 118° tar du sukkerlaken av komfyren og heller inn i den fluffy eggehviten i en tynn stråle. Pass på at den ikke treffer vispen, la den treffe ned i eggehvitene. Kjør mikseren til du får en blank marengs.

Når marengsen er ferdig blander du den i mandelmelmassen i to omganger. Ikke rør for mye, røren skal ikke være for flytende. Ha røren oppi en sprøytepose med en rund tipp og sprøyt ut runde makroner enten på en silikonmatte eller på bakepapir. Bank bakebrettet hardt ned i bordet et psr ganger for å få ut luftbobler. Jeg tar også og sprekker resterende luftbobler med en ren nål. Dette er makroner med italiensk marengs noe som betyr at du trenger ikke å la de stå og tørke, disse kan steked med en gang.

Stekes på 130° varmluft i 12-14 min og deretter på 110° i ca. 5 min.

Limekurd:
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele unntatt gelatinen. Kok kurden under omrøring på middels varme til den får en tykk konsistens. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Når den er blitt myk og press ut vannet. Bland gelatinen inn i den varme kurden og rør godt om. La den avkjøle til romtemperatur og fyll makronene med dem. Jeg hadde limekrem en ring og limekurd i midten. Ble en fantastisk blanding.

Limekrem:
Fløte, mascarpone og søt kondensert melk må være kalde. Også limejuicen kan med fordel puttes i kjøleskapet før bruk. Bland sammen alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskinen til du får en fluffy krem. Pass på å ikke overpiske kremen.

Eplefyll:
Kok opp ønsket eplesyltetøy, hjemmelaget eller fra butikk, og bløtlegg gelatinen. Når gelatinen er myk presser du ut vannet og blander den godt inn i eplesyltetøy. Avkjøl den og fyll makronene.

 Makroner kan fylles med alt mulig godt! Dette er noen få eksempler for digge fyll.

Lykke til med baking!❤

God hilsen,
Medina

Ambassadør for FRUITYFRIENDLY
Instagram @cherry_blossoom_