Nybakt brød

Har du akkurat stått opp og drømmer om nybakt brød til kaffen?


Fortvil ikke, her kommer oppskriften på en kjempegod loff som er enkel å lage.

For å gjøre brødet litt ekstra spennende og næringsrikt – legg til 2 ss superfood-matpulver og lag et gult brød. Perfekt som påskebrød!

Dette brødet kan du fint fryse. La det ligge på kjøkkenbenken til det er gjennomtint. Ønsker du smaken av et varmt og nybakt brød, så kan du gi det en liten lunk i stekeovnen.

Oppskrift på loff:
1 stk

500 g hvetemel eller annet lyst mel

½ ts salt

1 pakke tørrgjær

3,5 dl vann (ca. 30 grader)

2 ss superfood-matpulver (turmeric)

Slik gjør du:

Bland sammen hvetemel, salt, tørrgjær og superfood-matpulver i en bakebolle. Ha så i vannet og elt det sammen til en kompakt deig. Jobb med deigen på en kjøkkenbenk til den har samlet seg og virker lett og luftig.

Legg deigen tilbake i bakebollen og dekk den til med et kjøkkenhåndkle.

Når en deig skal heve, er det lurt å sette bakebollen på et lunt sted. Har du varmekabler på badet, så er dette et perfekt sted for heving av gjærbakst.

 

Når deigen er ferdig hevet, knar du den et par ganger før du former den som et brød med hendene. Smør en liten brødform med formfett og vend den i 1 ss med hvetemel. Legg den så over i brødformen. Lag et par snitter i brødet med en skarp kniv.

La brødet etterheve i ca. 15 minutter.

Stekes på 225 grader i 25-30 minutter på nederste rille til brødet har fått en gyllenbrun farge. For å kontrollere om brødet er ferdig kan du ta brødet ut av formen og kakke på undersiden av det. Får du en hul lyd, så er brødet ferdig.Brødet avkjøles på en bakerist.

Lykke til! 

Beste hilsen,
Camilla