Veganske påskemuffins med saltkaramel- og sjokoladefyll!Veganske muffins med salt karamell- og sjokoladefyll! Toppet med nydelig gul smørkrem! 

Oppskrift: Muffins

500g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
50g maismel
350g sukker
2,5 dl smeltet smør (vegansk)
5 dl soyamelk 

 

Sjokoladefyll
400g chokay mørk kokesjokolade
1,5 ts vaniljeekstrakt
3 ss fløte (vegansk)
God klype salt

 

Karamellfyll
2pk kokosmelk
1,5 dl brunt sukker
½ dl lønnesirup
1 ss vaniljeekstrakt
4 ss fløte (vegansk)
3 ts maisstivelse
God klype salt

 

Ostekrem:
100g smør (vegansk)
200g kremost (vegansk)
4,5 dl melis
1,5 ts vaniljeekstrakt
½ ts fruityfriendly gul pulverfarge

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader og legg 24 muffinsformer i et muffinsbrett.
  2. Sikt mel, bakepulver og maismel i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt til du får en jevn og klumpfri masse.
  3. Fordel røren i muffinsformene. Muffinsene stekes i ca. 25 minutter til de er gyldne. Det skal ikke feste seg kakedeig på bakepinnen.
  4. La muffinsene hvile på en rist til de er helt avkjølt.
  5. Karamellfyll: I en kasserolle smelter du kokosmelk (kun den faste massen), brunt sukker, lønnesirup og vaniljeekstrakt. Kok opp til kokepunktet og tilsett fløte. Skru ned varmen og tilsett maismel (utblandet med litt vann). Skru opp varmen litt igjen og rør fort til du ser at sausen tykner. Når den er blitt passe tykk tilsetter du en god klype salt. Settes til side for å avkjøles.
  6. Sjokoladefyll: I en skål legger du 400g mørk sjokolade. Smelt sjokoladen i mikroen. Når sjokoladen er delvis smeltet, rører du til alt har smeltet sammen. Tilsett 3 ss fløte og rør godt. Sjokoladen vil raskt tykne. Tilsett en god klype salt.
  7. Ostekrem: Bland smør, kremost, vaniljeekstrakt, pulverfarge i en bolle med håndmikser. Tilsett litt og litt melis til du har en fin og kremete konsistens.
  8. Lag store hull i muffinsene med baksiden av stor sprøyte tipp. Fyll muffinsene med sjokolade- og karamellfyll. Fordel ostekremen i en sprøytepose og lag fine toppinger. Pynt muffinsene med kakestrøssel eller annen påskepynt.