17.mai Makroner

17.mai Makroner

Hjemmelaget Bounty Leser 17.mai Makroner 3 minutter Neste Franske Makroner

 

Det nærmer det seg 17. mai! Makroner er en flott dessert som gjør seg godt på et 17 mai bord. I denne oppskriften har jeg fylt makronene med herlig smørbukkfyll!

 

Formvarm ovnen til 180 grader på over- og undervarme. Skru den varmen til 150 grader og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Oppskriften gir 24 makroner.
Form: stekebrett med makronmatte

Oppskrift: 17. mai makroner
2 eggehviter (fra romtempererte egg, str M)
50 g sukker
80 g melis
80 g mandelmel

Smørbukkkfyll:
2 plate Nidar sjokoladeplate smørbukk (155g x 2)
1,5 dl fløte
En god klype salt

Topping:
Fruityfriendly rød 100s & 1000s
Fruityfriendly mørke blå 100s & 1000s
Fruityfriendly hvit 100s & 1000s


Slik gjør du:
 1. Makroner: Skill eggeplomma fra eggehviten i en skål.
 2. Med en håndmikser pisker du eggehviten til marengs.
 3. Når det begynner å dannes bobler/skumme, tilsetter du litt og litt sukker og fortsetter å piske på høy hastighet til du får en stiv marengs. Den skal være så stiv at marengsen får et "nebb" som står rett ut når du løfter opp vispen.
 4. Sikt inn melis og mandelmel. Bruk en slikkepott og vend mandelmassen inn i marengsen. Rør fra kanten og inn mot midten og pass på at alt bli rørt inn. Røren skal være blank og sammenhengende.
 5. Makronrøren skal ikke røres for mye, og heller ikke for lite. Fortsett å røre til du slår ut luften av marengsen, men pass på så den ikke blir for flytende. 
 6. Fordel makronmassen i en sprøytepose med en liten rund sprøytetipp. Anbefaler bruk av makronmatte.
 7. Fordel massen likt og fjern eventuelle luftbobler med en tannpirker. Strø over tre striper med strøssel. En med rødt, hvitt og blått.
 8. La makronene hvile på kjøkkenbenken i 45 minutter og sjekk at makronene har fått en hinne (overflaten er tørr), før du steker de i ovnen.
 9. Stekes på 150 grader i 12 minutter. 
 10. Smørbukkfyll: Varm opp fløten i en kasserolle til du når kokepunktet og trekk kjelen vekk fra plata. Del opp sjokoladen i biter og hell det over i den varme fløten. Rør til du får en fin og blank røre. Hell sjokoladefyllet over i en ildfast form, strø over litt havsalt og dekk til plastikk (glad-pack) før du setter den i kjøleskapet til avkjøling.
 11. Ha fyllet i en sprøytepose og fordel kremen mellom to makronskall.