Bursdagsmuffins i regnbuestil!

Bursdagsmuffins i regnbuestil!

Kladdkake! Leser Bursdagsmuffins i regnbuestil! 4 minutter Neste Skoleboller med farget kokos!

Bursdagsmuffins i regnbuestil!

Regnbuemuffins er en klassikker på bursdagsbordet. Disse muffinsene er like gode som de ser ut som! Saftige muffins som alltid blir flate på toppen – perfekt til å dekorere med frosting! Deilig ostekremglasur som smaker himmelsk! I tillegg er de veganske, både kremen og pynten på toppen. Denne oppskriften gir ca. 12 store muffins.

 

Oppskrift: Regnbuemuffins

Steketid: Over- og undervarme på 175 grader, midterste rille i 15-20 minutter.
Ca. 12 store muffins

3,5 dl soyamelk
2 dl solsikkeolje
1 ½ ss eddik
2 ts vaniljesukker
240g mel
200g sukker
2 ts bakepulver
½ ts natron
½ ts salt

Vaniljefrosting
260 g smør (melkefritt)
380g smøreost (melkefritt)
400g melis
2 ts vaniljesukker
½ - 1 ts fruityfriendly blå pulverfarge
½ - 1 ts fruityfriendly magenta pulverfarge
½ - 1 ts fruityfriendly gul pulverfarge
½ - 1 ts fruityfriendly oransje pulverfarge
½ - 1 ts fruityfriendly lilla pulverfarge
½ - 1 ts fruityfriendly grønn pulverfarge
½ ts solsikkeolje 

Pynt
Fruityfriendly non pareils blå
Fruityfriendly non pareils hvit
Fruityfriendly non pareils rosa
Fruityfriendly sølvkuler (4mm)
Fruityfriendly mini-sjokoladeform
100g chokay kokesjokolade

 

Slik gjør du:

 1. I en bolle tilsetter du soyamelk, eddik og solsikkeolje. Rør det lett sammen og sett bollen til side.
 2. I en ny bolle sikter du sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og natron. Ta vekk sikten og tilsett sukker og salt. Rør de tørre ingrediensene sammen.
 3. Hell de våte ingrediensene over i bollen med de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det er blandet. Ofte så vil det være noe klumper i røra. Avslutt derfor med en håndmikser på middels hastighet i ca. 1 minutt til du får en klumpfri røre.
 4. Fyll muffinsformene ¾ fulle med røre. Har du et muffinsbrett, så anbefaler jeg deg å bruke det for å få best mulig resultat. Når man bruker et muffinsbrett, så vil muffinsene bli runde og fine.
 5. Stek de i 15-20 minutter (avhengig av ovn) på midterste rille.
 6. Når disse står i ovnene kan du begynne å lage mini- sjokoladeplatene. Smelt chokay kokesjokolade over vannbad eller i mikro. Fordel sjokoladen i silikonformen og slå formen et par ganger i bordet for å få ut luftbobler. Sett så formen inn i fryseren.
 7. Når muffinsene er ferdig stekt kan du begynne på vaniljefrostingen.
 8. Vaniljefrosting: Med en kjøkkenmaskin pisker du romtemperert smør på full hastighet i ca. 8-10 minutter til den er hvit og fløyelsmyk i konsistens.
 9. Tilsett deretter kremosten (den skal være kald) og kjør på full hastighet i 10- 15 sekunder. Avslutt med melis og vaniljesukker. Kjør på lav hastighet til det er godt blandet inn og avslutt med full hastighet i 10 sekunder.
 10. Fordel vaniljefrostingen i seks skåler. Tilsett en og en pulverfarge i de ulike skålene. Rør godt til pulveret er oppløst. Den grønne fargen er fettløselig og blandes sammen med en halv ts solsikkeolje (løser seg opp) i et glass, og helles deretter over smørkremen. Rør det godt sammen.
 11. Legg et stykke plastfolie på bordet. Fordel den fargerike frostingen i seks striper inntil hverandre på plastfolien. Rull plastfolien sammen som en pølse. Lukk endene på rullen ved å snurre de rundt, og klipp hull i den ene enden. Legg rullen med åpningen ned i en sprøytepose med en open star tip 8b. Sprøyt ut frostingen, og du vil få et vakkert regnbuemønster på muffinsene.
 12. Ta ut mini-sjokoladeformen fra fryseren (den trenger ikke å stå mer enn ca 15-20 minutter i fryseren) og plasser en mini-sjokoladeplate ned i smørkremen. Dekorer med sprinkles foran og bak. Jeg hadde noe ekstra papirpynt i skuffen som jeg satte i tilslutt.