Franske Makroner

Franske Makroner

Disse fargerike makronskallene er dekorert med pulverfarger, blandet ut med alkohol for å få en vakker malingseffekt. De er fylt med en knallrosa bringebærfyll for å få en kontrastfull farge.

Formvarm ovnen til 180 grader på over- og undervarme. Skru den varmen til 150 grader og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Oppskriften gir ca. 24 makroner.
Form: stekebrett med makronmatte
Utstyr: Ren malingspensel og sprøytepose

Oppskrift: Makroner med splash effekt
2 eggehviter (fra romtempererte egg, str M)
50 g sukker
80 g melis
80 g mandelmel

Bringebærfyll:
75 g frosne bringebær (som gir ca. 3 ss bringebærpuré)
4 ss kremfløte
200 g hvit sjokolade
2 ts sitronsaft
1/2 ts Fruityfriendly Magenta Pulverfarge

Splash effekt:
1/2 ts Fruityfriendly Gul pulverfarge
1/2 ts Fruityfriendly Magenta pulverfarge
1/2 ts Fruityfriendly Blå pulverfarge
1/2 ts Fruityfriendly Grønn pulverfarge
½ ss vodka (eller klar vaniljeekstrakt)

Slik gjør du:

 1. Makroner: Skill eggeplomma fra eggehviten i en skål.
 2. Med en håndmikser skal du piske eggehviten til marengs. Når det begynner å dannes bobler/skumme, tilsetter du litt og litt sukker og fortsetter å piske på høy hastighet til du får en stiv marengs. Den skal være så stiv at marengsen får et "nebb" som står rett ut når du løfter opp vispen.
 3. Sikt inn melis og mandelmel. Bruk en slikkepott og vend mandelmassen inn i marengsen. Rør fra kanten og inn mot midten og pass på at alt bli rørt inn. Røren skal være blank og sammenhengende.
 4. Makronrøren skal ikke røres for mye, og heller ikke for lite. Fortsett å røre til du slår ut luften av marengsen, men pass på så den ikke blir for flytende. 
 5. Fyll makronmassen i en sprøytepose med en liten rund sprøytetipp og sprøyt  ut makronmassen på en makronmatte.
 6. Fordel massen likt og fjern eventuelle luftbobler med en tannpirker.
 7. La makronene hvile på kjøkkenbenken i 45 minutter og sjekk at makronene har fått en hinne (overflaten er tørr), før du steker de i ovnen.
 8. Stekes på 150 grader i 12 minutter. Avkjøles helt før du tar de av  makronmatten.
 9. Bringebærfyll: Varm bringebær i mikroen i 1-2 minutter. Press bringebærene gjennom en sil slik at du sitter igjen med ca. 3 ss bringebærpuré. I en kjele varmer du opp kremfløte til kokepunktet. Trekk fra platen og tilsett hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Bland inn sitronsaft og bringebærpuré. Bred det utover en ildfastform og dekk til med plastfolie. Avkjøles i kjøleskap i ca. 30-45 minutter.
 10. Splash effekt: Legg makaronskallene på et bakepapir. Fordel pulverfargene i fire skåler og tilsett et par dråper vodka eller klar vaniljeekstrakt (her er det brukt klar vaniljeekstrakt). Bruk en ny og ren malingspensel for å påføre farge på skallene. Dypp penselen ned i fargen og kjør fingeren over busten. Gjenta dette med alle fargene over skallene og la de tørke i ca. en time, eller til du ser at fargen har tørket.
 11. Ha bringebærfyllet i en sprøytepose og fordel kremen mellom to makronskall.