Fylte Påskeegg med Melkekrem

Fylte Påskeegg med Melkekrem

Kjeks med Fudge Karamell! Leser Fylte Påskeegg med Melkekrem 2 minutter Neste Karamell fudge!

 

Mange elsker freia sine fylte påskeegg med melkekrem. Her kan du lage dine helt egne fylte påskeegg til påsken! Disse er fantastisk gode og får en helt ekstra oppmerksomhet med farget melkefyll!

Oppskrift: Fylte Påskeegg med Melkekrem

Du trenger en silikonform med eggeform (eller annen valgfri silikonform). I denne oppskriften er det brukt denne silikonformen fruityfriendly silikonform påske
Oppskriften gir 4 hele fylte egg, eller 8 fylte halv-egg.

Sjokolade til silikonform:
120 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade

Melkefyll:
100 g hvit sjokolade
100 g kremost naturell, philadelphia
6 ts melis
Et par dråper vanilje paste eller ekte vanilje (smak deg frem)
1/8 ts Fruityfriendly pulverfarge gul
1/4 ts Fruityfriendly pulverfarge magenta
1/4 ts Fruityfriendly pulverfarge grønn
1/4 ts Fruityfriendly pulverfarge blå


Slik gjør du:

  1. Sjokolade til silikonform: Smelt sjokolade i en skål over vannbad eller mikro. Fordel 2 ts smeltet sjokolade i de fire hulrommene som er eggeformet. Dekk både bunnen og sidene med sjokolade. Husk at du ikke skal fylle hele formen med sjokolade. Det må være plass til melkefyllet. Sett silikonformen i fryseren.
  2. Melkefyll: I en skål smelter du sjokolade over vannbad eller i mikro. Tilsett kremost, melis og vanilje paste. Rør sammen. Dersom sjokoladen stivner veldig fort, kan du sette den tilbake i mikroen i et par sekunder (ikke lenger). Da smelter alt sammen til en jevn blanding.
  3. Fordel melkefyllet i fire skåler/glass og tilsett pulverfarge. Her trenger du ikke mye farge (!). Rør til pulveret er oppløst, det løser seg opp når det blir rørt godt. 
  4. Ta ut silikonformen fra fryseren og fyll eggene med melkekremen. Sett den tilbake til fryseren. Når melkekremen har stivnet, kan du forsiktig vende ut sjokoladeformen fra silikonformen. La de fylte halvkule-eggene ligge i fryseren og gjenta samme prosedyre en gang til. 
  5. Når du har gjort samme prosedyre en gang til så skal du ha åtte halvkule-egg som du kan lime sammen. Det gjør du ved å varme et fat i mikroen. Hold så kanten på det øvre sjokoladeskallet ned mot fatet til sjokoladen i kanten begynner å smelte. Sett så halvkule-eggene sammen og vent til sjokoladen i kanten stivner. Da vil de to delene limes sammen.
  6. Oppbevares i kjøleskap i en tett boks.