Makroner

MakronerMakroner er lekre å se på og smaker himmelsk, men kan være litt vanskelige å lage hvis man aldri har gjort det før. Her kommer en steg for steg beskrivelse som gjør at du enkelt lykkes - selv på første forsøk!

Formvarm ovnen til 180 grader på over- og undervarme. Skru den varmen til 150 grader og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Oppskriften gir 24 makroner.
Form: stekebrett med makronmatte

Oppskrift: Makroner
2 eggehviter (fra romtempererte egg, str M)
50 g sukker
80 g melis
80 g mandelmel
Fruityfriendly magenta pulverfarge
Fruityfriendly lilla pulverfarge
Fruityfriendly grønn pulverfarge

Fyll: Sjokolade
1,5 dl fløte
300 g melkesjokolade
En god klype havsalt

Slik gjør du:

 1. Skill eggeplomma fra eggehviten i en skål.
 2. Med en håndmikser pisker du eggehviten til marengs.
 3. Når det begynner å dannes bobler/skumme, tilsetter du litt og litt sukker og fortsetter å piske på høy hastighet til du får en stiv marengs. Den skal være så stiv at marengsen får et "nebb" som står rett ut når du løfter opp vispen.
 4. Sikt inn melis og mandelmel.
 5. Bruk en slikkepott og vend mandelmassen inn i marengsen. Rør fra kanten og inn mot midten og pass på at alt bli rørt inn. Røren skal være blank og sammenhengende.
 6. Tilsett pulverfarge og rør det forsiktig inn. 
 7. Makronrøren skal ikke røres for mye, og heller ikke for lite. Fortsett å røre til du slår ut luften av marengsen, men pass på så den ikke blir for flytende. 
 8. Fyll en sprøytepose med makronmasse og fordel det på en makronmatte.
 9. Fordel massen likt og fjern eventuelle luftbobler med en tannpirker.
 10. La makronene hvile på kjøkkenbenken i 45 minutter og sjekk at makronene har fått en hinne (overflaten er tørr), før du steker de i ovnen.
 11. Stekes på 150 grader i 12 minutter. 
 12. Fyll: Del opp sjokoladen i små ruter. Varm opp fløten til du når kokepunktet og trekk kjelen vekk fra plata. Vend inn sjokoladen og rør til du får en fin og blank røre. Hell sjokoladefyllet over i en ildfast form, strø over litt havsalt og dekk til plastikk (glad-pack) før du setter den i kjøleskapet til avkjøling.
 13. Fordel fyllet i en sprøytepose med en rund sprøytespiss (har du ikke sprøytespiss så klipper du av et lite hull). Fyll makronene med sjokolade og oppbevar de i en lufttett boks i kjøleskapet.